понеділок, 16 грудня 2013 09:11

Підрахунок голосів на виборчих дільницях в 5 округах завершено

Підрахунок голосів на виборчих дільницях в 5 округах завершено
Михайло Охендовський Фото: day.kiev.ua

Затримка з оприлюдненням результатів повторних виборів народних депутатів у п'яти округах обумовлена ​​тим, що окружні комісії відправляють багато протоколів окремих дільничних комісій на доопрацювання, повідомив голова Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський.

"Станом на 6:00 ранку 16 грудня підрахунок голосів виборців був завершений усіма без винятку 649 дільничними виборчими комісіями всіх 5 одномандатних округів, де напередодні відбулося голосування. Зараз триває процес транспортування протоколів дільничних виборчих комісій та іншої виборчої документації до окружних комісій, а також введення даних зі змісту таких протоколів в систему "Вибори", - заявив Охендовський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Вибори в 94-му виборчому окрузі сфальсифіковані" - "Батьківщина"

Він нагадав, що введення таких даних можливо на рівні окружної комісії .

Разом з тим, за словами глави ЦВК, всі окружні комісії вже приймали рішення про необхідність уточнення окремих протоколів дільничних комісій, зокрема , у зв'язку з неправильним відображенням у протоколах відомостей про кількість виборчих бюлетенів , що не підлягають обліку .

До слова, в окрузі № 197 окружна комісія прийняла рішення про повторний підрахунок голосів на виборчій дільниці № 710881 у зв'язку з порушенням цілісності пакетів з бюлетенями.

"Усе сказане пояснює, чому Центральна виборча комісія нині ще не має всіх даних щодо змісту протоколів усіх дільничних комісій, хоча підрахунок голосів виборців, як я вже сказав, завершений усіма дільничними виборчими комісіями. Ситуація зараз є абсолютно штатною, і якщо суттєво і відрізняється від минулих виборів, то тільки в кращу сторону", - констатував глава ЦВК.

Зараз ви читаєте новину «Підрахунок голосів на виборчих дільницях в 5 округах завершено». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі