пʼятниця, 25 серпня 2017 14:15

Під посольством Росії в Києві вимагають звільнити Сенцова і Кольченка
2

Фото: krymr.com

Під посольством Росії в Києві 25 серпня проходить акція на підтримку політв'язнів Олега Сенцова і Олександра Кольченка. Організатори події приурочили захід до дворіччя оголошення вироку кримчанам в російському Ростові-на-Дону. Активісти тримають в руках плакати з текстом: "Ти ще на свободі - допоможи політзекам", повідомляє кореспондент Крим.Реаліі.

Учасники акції також розмістили банери: "За вашу і нашу свободу" і закликають присутніх писати листи в російські в'язниці зі словами підтримки для ув'язнених там українців.

"Справа Сенцова-Кольченка" розвалювалося в суді, але це не завадило дати такий великий термін. Якщо Олег повною мірою відсидить призначене покарання, то вийде в 2035 році ", - нагадав учасник групи" Комітет солідарності "Максим Буткевич.

25 серпня 2015 Північно-Кавказький окружний військовий суд засудив Олега Сенцова до 20 років суворого режиму. Сенцова звинуватили в підготовці теракту, а саме: планування вибухів біля меморіалу "Вічного вогню" і пам'ятника Леніну в кримській столиці. Крім того, Олега звинуватили у підпалі офісів Російської громади Криму і партії "Єдина Росія" в Сімферополі.

Спільником Сенцова російські слідчі зробили кримського активіста, антифашиста Олександра Кольченка. Північно-Кавказький суд Ростова виніс Олександру Кольченку вирок - 10 років колонії суворого режиму.

Олександр Кольченко, як і Олег Сенцов, своєї провини не визнав. Правозахисні організації вважають звинувачення необґрунтованими і політично мотивованим. Російський правозахисний центр "Меморіал" визнав їх політв'язнями.

Зараз ви читаєте новину «Під посольством Росії в Києві вимагають звільнити Сенцова і Кольченка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі