пʼятниця, 14 вересня 2012 15:58

Пан Гі Мун розкритикував фільм "Невинність мусульман"

Пан Гі Мун розкритикував фільм "Невинність мусульман"
Генеральний секретар Пан Гі Мун висловив "глибоку стурбованість". Фото: raznesi.info

Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун назвав образливим для мусульман, спеціально створеним для розпалювання ненависті фільм, який спровокував масові протести на Близькому Сході й напад на консульство США в Лівії, повідомила прес-служба всесвітньої організації.

"Він (генсек - ред.) засуджує сповнений ненависті фільм, який, мабуть, був навмисно націлений на розпалювання нетерпимості і кровопролиття", - йдеться в повідомленні прес-служби.

Мова йде про фільм "Невинність мусульман", який спровокував напад на американські посольства в арабських країнах, унаслідок чого в лівійському місті Бенгазі 11 вересня загинули посол США Крістофер Стівенс і ще троє людей.

Генеральний секретар Пан Гі Мун висловив "глибоку стурбованість" з приводу спалаху насильства в Лівії та на Близькому Сході.

"Ніщо не може виправдати ці вбивства і напади", - наводить слова Пан Гі Муна прес-служба ООН.

Нагадаємо, поява в Інтернеті фрагментів фільму призвела до нападу розгніваних мусульман на посольство США також у Каїрі. Пізніше диппредставництва були атаковані в Лівії і Тунісі. В даний час протести перекинулися на інші країни регіону, демонстрації проходять, зокрема, в Ємені та Ірані.

Зараз ви читаєте новину «Пан Гі Мун розкритикував фільм "Невинність мусульман"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі