четвер, 22 вересня 2022 12:45

Спецтема: Війна Росії проти України

ОП пояснив, чому Путін погодився обміняти Медведчука на "азовців"

ОП пояснив, чому Путін погодився обміняти Медведчука на "азовців"
21 вересня Україна повернула 215 людей з російського полону. Російському диктатору Володимиру Путіну повернули його кума Віктора Медведчука й 55 полонених росіян. Це найбільший обмін з 24 лютого. Фото: УНІАН

Обмін підозрюваного у держзраді нардепа Віктора Медведчука на українських захисників доводить, наскільки він все ж важливий для російської влади.

Відкидання раніше Кремлем перспективи такого обміну свідчить, що їхні слова і дії різняться. Про це заявив заступник керівника Офіса президента Кирило Тимошенко в телемарафоні "Єдині новини" 22 вересня, передає Gazeta.ua.

"Слова – це одне, а як все відбувається – трошки інше. Це стосується і Російської Федерації, тому що більшість їхнії слів, а можливо, й у 100 відсотках випадків, не збігаються з тим, як є насправді. Саме тому й обмін на Медведчука відбувся на велику кількість наших захисників", – пояснив Тимошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кремль хотів, щоб про обмін полоненими не говорили – Маляр

Служба безпеки України затримала Медведчука у квітні цьогоріч. Він втік з-під домашнього арешту, під яким перебував до повномасштабної війни. Медведчук переховувався 48 днів. Маскувався у формі Збройних сил України й планував утекти за кордон.

Після затримання політика президент Володимир Зеленський запропонував Росії обміняти його на полонених українських захисників.

Тоді прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що Кремль не зацікавлений у такому обміні, оскільки Медведчук не громадянин РФ і це нібито "немає стосунку до "спецоперації".

21 вересня з російського полону повернули 215 осіб. 200 захисників України обміняли на Віктора Медведчука – кума президента Росії Володимира Путіна.

Також з російського полону звільнили 10 іноземних військових, що служили в лавах Збройних сил України. Вдалося повернути тих, кого "засудили" до смертної кари в так званій ДНР.

Серед звільнених п'ятеро командирів: Денис Прокопенко "Редіс", Святослав Паламар "Калина", Олег Хоменко, Сергій Волинський "Волина" й Денис Шлега.

Захисники Азовсталі чотири місяці перебували у російському полоні.

Оборона Маріуполя тривала 86 днів. 20 травня командир полку "Азов" підполковник Денис Прокопенко заявив, що найвище військове керівництво України віддало наказ про збереження життя і здоров'я військовослужбовців гарнізону і припинення оборони Маріуполя.

Зараз ви читаєте новину «ОП пояснив, чому Путін погодився обміняти Медведчука на "азовців"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі