понеділок, 22 липня 2024 15:31

Оборонний комітет Ради майже одноголосно показав на вихід скандальній Безуглій

Оборонний комітет Ради майже одноголосно показав на вихід скандальній Безуглій
Мар'яна Безугла обиралася до Верховної Ради на виборах по округу у Києві від партії "Слуга народу". Фото: Facebook.com/bezuhlamariana

Члени Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки майже одноголосного підтримали виключення зі складу заступницю голови комітету, народну депутатку від партії "Слуга народу" Марʼяну Безуглу.

Про це у повідомив нардеп від "Голос" Ярослав Железняк.

Проєкт постанови підтримали 14 нардепів із 16 присутніх на засіданні (один не голосував, сама Безугла утрималася).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Слуга народу" Тищенко майже рік ходив із "перевірками" від неіснуючої ТСК

"Комітет з питань оборони проголосував за внесення постанови про виключення з свого складу Марʼяни Безуглої. Нагадаю, що для цього треба: зареєструвати постанову, пройти з нею регламентний комітет, винести на розгляд зали та набрати 226+ голосів", - написав Железняк.

У січні цього року Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки рекомендував відсторонити Безуглу від посади заступника голови комітету.

10 січня голова Верховної Ради Руслан Стефанчук достроково завершив засідання парламенту після того, як група народних депутатів заблокувала трибуну з вимогою поставити на розгляд питання про відкликання Безуглої. Стефанчук заявив, що звільняти Безуглу з посади заступниці голови комітету можна буде лише після рішення погоджувальної ради фракцій і груп.

Вчора комітет відкликав Безуглу з посади голови підкомітету з питань демократичного цивільного контролю. Член комітету Федір Веніславський подав заяву до правоохоронних органів щодо Безуглої.

Мар'яна Безугла обиралася до Верховної Ради від партії "Слуга народу" на виборах по округу у Києві.

Торік у листопаді Безугла заявляла, що головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний не надав "план задуму" на 2024-й рік. У лютому її виключили з партії "Слуга народу". 17 липня вона вийшла з фракції СН.

Зараз ви читаєте новину «Оборонний комітет Ради майже одноголосно показав на вихід скандальній Безуглій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі