вівторок, 21 травня 2024 11:23

Спецтема: Війна Росії проти України

Нуланд зробила заяву щодо ударів по території РФ

Нуланд зробила заяву щодо ударів по території РФ
Бази в Росії мають бути законними цілями, наголосила Вікторія Нуланд. Фото: eastnews.ua

Росія явно загострила протистояння в ході війні в Україні, здійснивши новий наступ у Харківській області.

Російські удари по Харкову стали сигналом, заявила ексзаступниця держсекретаря Сполучених Штатів Америки з політичних питань Вікторія Нуланд під час інтерв'ю, передає The Hill.

"Настав час допомогти українській армії завдавати удари по базах російських загарбників у РФ. Думаю, що час для цього настав, тому що Росія явно загострила цю війну, включно з, як ви сказали, нападом на Харків, який не перебуває на лінії фронту. Спробою знищити його без необхідності ставити чоботи на землю", - сказала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Держдеп США зробив заяву щодо закінчення війни в Україні

Нуланд наголосила, що час надати українцям більше допомоги в завданні ударів по цих базах всередині Росії вже настав. Ексзаступниця держсекретаря вважає, що бази в РФ мають бути законними цілями.

На кордоні з Чернігівщиною та Сумщиною росіяни проводять диверсійно-розвідувальну діяльність. Ворог нарощує щільність мінно-вибухових загороджень уздовж державного кордону. Українські воїни продовжують активними діями завдавати російським військам втрат у живій силі та техніці, виснажуючи ворога вздовж усієї лінії бойового зіткнення, заявив в ефірі телемарафону речник Генерального штабу Збройних сил України Дмитро Лиховій.

Зараз ви читаєте новину «Нуланд зробила заяву щодо ударів по території РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі