неділя, 18 вересня 2016 13:11

Нова Держдума РФ втрачає легітимність - російський політтехнолог

Нова Держдума РФ втрачає легітимність - російський політтехнолог
argumentua.com

Через те, що парламентські вибори РФ проводять також і в окупованому Криму, вся новообрана Держдума з міжнародно-правової точки зору втрачає легітимність.

Про це в коментарі Gazeta.ua розповів російський політолог Дмитро Орєшкін.

"Відповідно до російського законодавства, всі політичні партії, які претендують на місця в Держдумі, мають залучати до виборів на всій території Росії. Російське законодавство вважає Крим своєю територією, тому й будь-яка партія, навіть опозиційні ПАРНАС чи "Яблоко", мають брати участь у виборах на півострові. А це - порушення міжнародного законодавства, правова колізія.

Тому можна вважати, що через Крим із міжнародно-правової точки зору, вся Держдума РФ нелегітимна. Тим паче, що на виборах у Криму не працюють міжнародні спостерігачі", - розповів він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бійка Мірошниченка з росіянином і повішаний Путін - як проходять вибори у посольстві РФ

Нагадаємо, 18 вересня в Росії відбуваються парламентські вибори. Голосування проводять також на території незаконно окупованого російськими військами Криму.

Зараз ви читаєте новину «Нова Держдума РФ втрачає легітимність - російський політтехнолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі