середа, 03 січня 2024 17:25

Спецтема: Війна Росії проти України

Німеччина не готова постачати Україні далекобійні ракети Taurus

Німеччина не готова постачати Україні далекобійні ракети Taurus
В уряді Німеччини засудили масовані атаки РФ по Україні. Фото: eastnews.ua

Німеччина не готова постачати Україні далекобійні ракети Taurus навіть на тлі посилених атак РФ.

Речник німецького уряду Штеффен Гебештрайт засудив нещодавні російські удари і назвав їх воєнним злочином, проте заявив, що його країна все ще не готова надати крилаті ракети Taurus, повідомляє Tagesschau.

"Ми поки що не поставляємо Україні Taurus, але уважно стежимо за розвитком ситуації. Немає ніякого нового статусу в цьому питанні", - сказав офіційний представник уряду ФРН.

Водночас він наголосив, що масовані атаки РФ на цивільну інфраструктуру є "абсолютно огидними".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НАТО на тлі масованих обстрілів України закупить ракети для ЗРК Patriot

Напередодні голова комітету Бундестагу з питань оборони Марі-Агнес Штрак-Ціммерманн закликала передати Україні ракети Taurus та закликала прискорити постачання боєприпасів.

У листопаді міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус під час візиту до Києва заявив журналістам, що Україна не отримає від ФРН ракети Taurus. Причиною могли стати вагання канцлера Німеччини Олафа Шольца, який висловлював занепокоєння, що Київ може атакувати територію РФ.

У ніч проти 2 січня ворог повторив масовану атаку засобами повітряного нападу різних типів, як це було 29 грудня.

Атаковано цивільну та критичну інфраструктуру, промислові та військові об'єкти, заявив головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний. Основний напрямок удару - столиця України.

Усі 10 аеробалістичних ракет Х-47М2 "Кинджал", які використовувала Росія, були збиті системою протиповітряної оборони Patriot.

Зараз ви читаєте новину «Німеччина не готова постачати Україні далекобійні ракети Taurus». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі