середа, 03 січня 2024 16:41

Спецтема: Війна Росії проти України

НАТО на тлі масованих обстрілів України закупить ракети для ЗРК Patriot

НАТО на тлі масованих обстрілів України закупить ракети для ЗРК Patriot
Планують розширення виробництва ракет для Patriot у Європі. Фото: eastnews.ua

Північноатлантичний альянс 3 січня заявив, що його закупівельний підрозділ підтримає групу країн-членів НАТО включно з Німеччиною, Нідерландами, Румунією та Іспанією, уклавши контракт на купівлю до 1 тис. ракет для зенітно-ракетних комплексів Patriot.

Угода досягнута на тлі масованих ракетних обстрілів України, під час яких Patriot показує свою ефективність. Планується розширення виробництва ракет для Patriot у Європі, передає Reuters.

"Консолідована багатонаціональна закупівля в дусі Європейської ініціативи "Небесний щит" забезпечує економію за рахунок ефекту масштабу і сприяє розширенню виробничих потужностей для нових ракет GEM-T задля задоволення зростаючого попиту", - йдеться в заяві Альянсу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У США та Європи виникла гостра проблема з виробництвом зброї - WSJ

Закупівельне агентство НАТО уклало контракт на виробництво і поставку з спільним підприємством між Raytheon і MBDA - COMLOG, йдеться в заяві.

"Буде розширено також європейське виробництво ракет для Patriot", - додали у НАТО.

У ніч проти 2 січня ворог повторив масовану атаку засобами повітряного нападу різних типів, як це було 29 грудня.

Атаковано цивільну та критичну інфраструктуру, промислові та військові об'єкти, заявив головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний. Основний напрямок удару - столиця України.

Усі 10 аеробалістичних ракет Х-47М2 "Кинджал", які використовувала Росія, були збиті системою протиповітряної оборони Patriot.

Сполучені Штати Америки звернулися до Японії, щоб надати Києву ракети для ЗРК Patriot. На такий крок Вашингтон наштовхнули нестача систем протиповітряної оборони в Україні та неможливість швидкого ухвалення пакета допомоги в Конгресі. Японія затвердила зміни в політиці, пише The Washington Post із посиланням на анонімних американських посадовців.

Зараз ви читаєте новину «НАТО на тлі масованих обстрілів України закупить ракети для ЗРК Patriot». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі