середа, 10 січня 2024 21:16

Невизнане Придністров'я вдалося до провокації

Невизнане Придністров'я вдалося до провокації
Нестандартних ситуацій не фіксувалося, сказав Руслан Демченко. Фото: mvs.gov.ua

Так зване міністерство державної безпеки незаконного Придністров'я (ПМР) заявило про нібито стрілянину на кордоні Молдови з Україною і викрадення своїх "громадян".

Речник Державної прикордонної служби України Руслан Демченко спростував цю заяву і зазначив, що вона несе провокативний характер, повідомила LIGA.net.

Силовики псевдореспубліки заявили, нібито 7 січня була стрілянина з вогнепальної зброї, унаслідок якої двох "громадян" ПМР перемістили на територію України.

Речник ДПСУ повідомив, що йому не відомо про якісь інциденти на кордоні з Молдовою на придністровському сегменті, а нестандартних ситуацій прикордонними нарядами не фіксувалося.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Білорусі за 40 км від кордону з Україною будують військове містечко - ЗМІ

"Заява так званої ПМР несе провокативний характер, з метою звинуватити в чомусь Україну, до того ж ми розуміємо, що цей анклав має проросійську направленість", - сказав Демченко.

Придністров'я - окупована територія Молдови, де перебувають російські війська. ПМР не визнана державою і жодною з країн ООН.

Торік президентка Молдови Мая Санду заявила, що Російська Федерація хоче здійснити держпереворот у Молдові.

У країні викрили контрольовану РФ агентурну мережу, що намагалася послабити прозахідний уряд.

Зараз ви читаєте новину «Невизнане Придністров'я вдалося до провокації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі