понеділок, 08 січня 2024 20:58

У Білорусі за 40 км від кордону з Україною будують військове містечко - ЗМІ

У Білорусі в Гомельській області, за 40 кілометрів від кордону з Україною, зводять військове містечко.

Про це повідомила білоруська служба "Радіо Свобода".

Автор: svaboda.org
  Про будівництво військового містечка у Гомельській області Білорусі повідомила "Радіо Свобода"
Про будівництво військового містечка у Гомельській області Білорусі повідомила "Радіо Свобода"

Будівництво може бути пов'язане з заявами самопроголошеного президента Олександра Лукашенка у травні 2022 року. Тоді він оголосив про створення в збройних силах "Південного оперативного командування".

Будівництво відбувається на території кількох колишніх дитячих таборів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Попередив про Гаазький трибунал: Дейнеко розповів про зустріч із білоруським прикордонником

Колишній білоруський офіцер, який воює у полку Каліновського (переважно білоруське за етнічним складом зʼєднання в складі Збройних сил України) у коментарі "Радіо Свобода" сказав, що нове військове містечко може стати передовою базою на випадок можливого нападу на Україну з півночі - для захоплення Чернігова.

У Білорусі є кілька таборів для підготовки російських військових, з аеродрому Мачулищі під Мінськом у 2022 році злітали російські літаки, які завдавали ракетних ударів по Україні, а на початку повномасштабної війни частина російських військ заходила на територію України з меж Білорусі, нагадує "Радіо Свобода".

На прикордонних з Україною територіях перебувають 19 тис. російських військових, повідомив командувач Оперативно-стратегічного угруповання військ "Північ" Сергій Наєв.

Російська Федерація здатна протягом тижня-трьох сформувати контингент для повторного наступу на Чернігівську область, сказав начальник Чернігівської обласної військової адміністрації В'ячеслав Чаус.

Зараз ви читаєте новину «У Білорусі за 40 км від кордону з Україною будують військове містечко - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі