пʼятниця, 18 листопада 2022 10:22

Ненсі Пелосі йде з посади лідера Палати представників США

Ненсі Пелосі йде з посади лідера Палати представників США
Спікер Палати представників є третьою за значимістю посадою у США після президента та віцепрезидента. Фото: eastnews.ua

Після перемоги республіканців на виборах у Сполучених Штатах Америки політикиня 82-річна Ненсі Пелосі оголосила, що йде з поста спікерки Палати представників Конгресу.

Політикиня заявила, що не переобиратиметься в лідери Демократичної партії у Конгресі. Вона зайняла посаду 2007 року, ставши першою жінкою-спікеркою Палати представників, пише ВВС. Слова Пелосі про відставку зустріли аплодисментами.

"Я б ніколи не подумала, що пройду шлях від домогосподарки до спікерки Палати представників. Настав час новому поколінню очолити фракцію демократів", – зазначила вона.

Пелосі продовжить представляти свій каліфорнійський округ у нижній палаті Конгресу. Рішення жінка озвучила після звістки про перемогу республіканців на виборах до Палати представників. Її може замінити республіканець Кевін Маккарті. А місце лідера демократів у Палаті представників прогнозують Хакіму Джеффрісу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пелосі про постачання дронів-камікадзе РФ: "Іран робить велику помилку"

Пелосі продовжить займати місце спікера Палати представників до січня, доки не сформують новий склад Конгресу. Очікується, що політикиня консультуватиме нових членів Конгресу.

Спікер Палати представників є третьою за значимістю посадою у США після президента та віцепрезидента.

Пелосі стала спікеркою 4 січня 2007 року та залишалася на посаді до 2011 року. Далі провідною партією в Палаті представників стали республіканці. 2019-го вона повернулася на посаду після перемоги демократів.

Пелосі увійде в історію як один із найефективніших лідерів Конгресу США. Вона кинула виклик Дональду Трампу під час його президентства, розірвавши копію звернення до Конгресу за його спиною.

У серпні вперше за 25 років член Палати представників США спікерка Ненсі Пелосі прилетіла до Тайваню.

Лідер Китаю Сі Цзіньпін заявив, що США втручаються в справи Тайваню. Пекін бачить острів своєю територією. Він застеріг президента США Джо Байдена від "гри з вогнем". Якщо Тайвань проголосить незалежність, КНР без вагань почне війну, заявляв міністр оборони Китаю.

Зараз ви читаєте новину «Ненсі Пелосі йде з посади лідера Палати представників США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі