вівторок, 02 серпня 2016 12:03

Не треба переслідувати тих, хто не вважає УПА героями - Савченко

Не треба переслідувати тих, хто не вважає УПА героями - Савченко
фото: Роман Майданюк

Верховна Рада України мала зняти поправку про переслідування тих, хто не вважає ОУН УПА героями. Таким чином ми б не погіршували стосунки з Польщею.

Про це на брифінгу у вівторок, 2 серпня, сказала народний депутат Надія Савченко.

"Я зробила перші кроки на залагоджування конфлікту між Україною і Польщею. Нашій владі треба було зробити рішучий крок. Проголосувавши у Верховній Раді за зняття поправки про переслідування тих, хто не вважає ОУН УПА героями, треба було це зробити. А не вдавати, що ми збираємося це зробити, якщо поляки не проголосують закон про визнання Волинської трагедії геноцидом. Ніхто не заборонить нам вважати воїнів ОУН УПА героями, але не треба переслідувати тих, хто так не вважає. Історію не слід забувати, але жити нам в майбутньому, а не в минулому. І воно буде таке, як ми налагодимо. Чи то в злагоді з сусідами, чи у вічній війні", - сказала вона.

Савченко також наголосила, що Україна мала зробити перший крок в обміні полоненими на Донбасі.

"Я розумію, що боляче віддавати тих, хто вбивав наших українців. Але не віддаючи їх, ми автоматично вбиваємо наших побратимів, які зараз у полоні. Благородність - це чеснота сильних. На жаль, це не про нашу владу", - заявила Савченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Провладні усе валять на Росію - Савченко

Як відомо, 22 липня Сейм Польщі визнав Волинську трагедію геноцидом українських націоналістів проти поляків в 1943-1945 роках.

Зараз ви читаєте новину «Не треба переслідувати тих, хто не вважає УПА героями - Савченко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі