понеділок, 30 липня 2018 13:00

Назвали умови звільнення Холодницького

Назвали умови звільнення Холодницького
Керівника САП Назара Холодницького звільнять, якщо на нього подадуть ще одну скаргу. Фото: Дзеркало тижня

Керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького звільнять, якщо з'явиться ще одна скарга про вчинення ним дисциплінарного, кримінального або адміністративного правопорушення. Про це сказав заступник голови Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів Віктор Шемчук агентству "Українські новини".

"Будучи притягненим до дисциплінарної відповідальності у вигляді догани, прокурор у разі подачі нової скарги притягується до відповідальності з урахуванням раніше накладеного стягнення, і до нього будуть застосовані суворіші заходи покарання, аж до звільнення. Але, знову ж таки, потрібно працювати та потрібно доводити його винуватість у скоєнні дисциплінарного проступку".

За ще одну скаргу, у тому числі і з питань прокурорської етики, Холодницького може очікувати більш суворе покарання.

"Наприклад, генеральний прокурор дорозслідує справу, оголосить про підозру і може звернутися з питанням про його звільнення з посади прокурора. Якщо НАЗК проведе перевірку, встановить конфлікт інтересів, отримає рішення суду про притягнення до адмінвідповідальності, - будь ласка. За кримінальні діяння є кримінальна відповідальність, за адміністративні - адмінвідповідальність. Ми оголосили догану Холодницькому за те, що він матюкався та поводився некоректно, чим порушив правила прокурорської етики.

Якщо НАБУ та Генпрокуратура нададуть факти і докази вчинення Холодницьким дій, за які передбачена дисциплінарна відповідальність зі звільненням, то комісія його звільнить. Але при цьому потрібно враховувати, що КДКП не може вийти за межі дисциплінарного провадження та не зобов'язана нікого звинувачувати".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Холодницький пішов у відпустку на півтора місяця

26 липня КДКП не звільнила з посади керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького, але визнала обґрунтованими скарги щодо дисциплінарних порушень. Його підозрюють у втручанні у слідство. У середині липня дисциплінарна комісія також рекомендувала не звільняти Холодницького.

Зараз ви читаєте новину «Назвали умови звільнення Холодницького». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі