середа, 05 жовтня 2022 14:25

Спецтема: Війна Росії проти України

НАЗК підготувало для Великої Британії список російських компаній

Національне агентство з питань запобігання корупції ідентифікувало 379 осіб і 157 компаній для накладення санкцій у Великій Британії.

Список надіслали до Міністерства закордонних справ України для синхронізації санкцій, повідомляє НАЗК.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Країни ЄС погодили восьмий пакет санкцій проти Росії – президентка Єврокомісії

"Зокрема, НАЗК опрацювало дані про запроваджені у Великій Британії санкції стосовно компаній та виявило, що на деяких їхніх керівників і власників не накладено санкції. 379 керівників, власників або засновників таких компаній НАЗК запропонувало також включити до санкційних списків ЄС", – йдеться у повідомленні.

Серед них керівництво компаній ПАТ КАМАЗ та АТ "Концерн "Калашников". До списку потрапили виробники озброєння та компанії, що залучені до стратегічних секторів економіки. Їхній список можна переглянути за посиланням.

Автор: НАЗК
  Підготували список компаній, на які треба накласти санкції
Підготували список компаній, на які треба накласти санкції

29 вересня Європейська комісія запропонувала восьмий пакет санкцій через воєнну агресію в Україні і проведення незаконних референдумів на окупованих територіях. До нього входять, зокрема, заборона торгівлі з РФ на суму €7,5 млрд та юридична основа обмеження цін на російську нафту.

4 жовтня питання восьмого санкційного пакета проти Росії за повномасштабне вторгнення в Україну обговорювали посли ЄС в Брюсселі. Представники держав ЄС досягли попередньої домовленості щодо нового пакета санкцій, зокрема й обмеження ціни на російську нафту.

Зараз ви читаєте новину «НАЗК підготувало для Великої Британії список російських компаній». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі