субота, 19 лютого 2022 16:47

НАТО закриває свій офіс у Києві

НАТО закриває свій офіс у Києві
НАТО переводить персонал українського представництво до Львова та Брюсселя. Фото: REUTERS

НАТО тимчасово закриває свій офіс у Києві на тлі загрози ймовірного вторгнення Росії в Україну.

Співробітників переводять до Брюсселя та Львова, повідомила пресофіцер Центру інформації і документації НАТО Оксана Мусієнко, передає "Суспільне".

"НАТО та країни-союзники дуже уважно стежать за ситуацією та оцінюють її та продовжують вживати всіх необхідних заходів. Безпека нашого персоналу є першочерговою, тому персонал переведено до Львова та Брюсселя", - сказала Мусієнко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Канада призупиняє роботу свого посольства в Києві

Зазначила, що офіси НАТО в Україні продовжують працювати. В Альянсі також вчергове закликали Росію до деескалації та обрати шлях дипломатії.

Міністерства закордонних справ низки країн на тлі побоювань повномасштабного вторгнення військ Росії закликали своїх громадян терміново залишити Україну.

Співробітники посольства США в Україні, які залишилися працювати, переїхали до Львова. Греція також заявила про скорочення посольства у Києві до мінімуму. Водночас країна посилить штат генерального консульства у Маріуполі. Посольство Британії тимчасово переміщують з Києва до Львова у зв'язку з побоюваннями нової агресії Росії проти України.

Частина персоналу посольства Литви переїжджає до Львова. Водночас у Києві залишаться дипломати, присутність яких необхідна для виконання основних функцій дипмісії

Зараз ви читаєте новину «НАТО закриває свій офіс у Києві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі