середа, 21 вересня 2022 17:56

НАБУ відкрило справу щодо судді, в якого знайшли російський паспорт

НАБУ відкрило справу щодо судді, в якого знайшли російський паспорт
У дружини судді Богдана Львова – квартира в Москві, повідомляють журналісти. Фото: "Радіо Свобода"

Національне антикорупційне бюро відкрило справу щодо заступника голови Верховного суду, голови Касаційного господарського суду Богдана Львова, в якого журналісти виявили російський паспорт.

Кримінальне провадження розпочали за фактами ймовірного недекларування московської нерухомості його родини. Про це повідомив народний депутат Ярослав Юрчишин у Telegram.

Досудове розслідування йде за кримінальною статтею про "умисне внесення суб'єктом декларування завідомо недостовірних відомостей до декларації".

Максимальне покарання – до двох років обмеження волі із забороною займати певні посади чи займатися певною діяльністю до трьох років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали суддю, який випустив підозрювану у здачі позицій ЗСУ

Богдану Львову зупинили доступ до державної таємниці. Але з посади не звільнили, повідомляли журналісти.

А громадські організації Центр протидії корупції, Фундація DEJURE і "Автомайдан" закликали президента Володимира Зеленського позбавити громадянства суддю з російським паспортом.

Журналісти "Радіо Свобода" повідомили, що суддя Богдан Львов і його дружина мають російські паспорти. Також з'ясували, що дружина судді й теща володіють двокімнатною квартирою на Ленінградському шосе в Москві.

Торік президент Володимир Зеленський заявив про початок судової реформи.

Зараз ви читаєте новину «НАБУ відкрило справу щодо судді, в якого знайшли російський паспорт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі