вівторок, 13 вересня 2022 05:10

Спецтема: Війна Росії проти України

Назвали суддю, який випустив підозрювану у здачі позицій ЗСУ
6

Суддя Солом'янського районного суду міста Києва Максим Вишняк
Фото: Facebook.com/antac.ua
Директорка приватної школи-садка в передмісті Києва Алла Душкіна (Ратушна), яку підозрюють у здачі позицій ЗСУ російським військам в обмін на обіцянку стати "міністром освіти" окупантів, виїхала з України.
Душкіна позує на тлі комуністичної символіки
Позаторік Душкіна балотувалася до Київради від партії "За майбутнє"
Зі співаком Віталієм Козловським

Директорку приватної школи-садка в передмісті Києва Аллу Душкіну, яку підозрюють у здачі позицій ЗСУ російським військам в обмін на обіцянку стати "міністром освіти" окупантів, випустив під заставу суддя Солом'янського районного суду міста Києва Максим Вишняк.

Суддя випустив підозрювану під 500 тис. грн застави. Про це повідомив Центр протидії корупції.

"Душкіну звинуватили в державній зраді, але Солом'янський суд Києва випустив її під смішну заставу у 500 тисяч грн. Ще й без електронного браслету. Аж ось стало відомо, що Душкіна втекла за кордон", – пише ЦПК.

Найцікавіше, що Вишняк міг взяти Душкіну під варту без жодних застав, повідомляють активісти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хто з нардепів втік під час війни: журналісти нагадали прізвища

Судді Київського апеляційного суду Тетяна Росік, Микола Ященко та Іван Рибак переглядали рішення Вишняка і вирішили, що він вчинив правильно, призначаючи таку заставу.

Суддя Вишняк раніше віддавав на поруки нардепу від БПП мера Одеси Геннадія Труханова. Без жодної застави, нагадують.

"Суддя Вишняк проігнорував той факт, що Труханов майже два місяці переховувався за кордоном. Він відпустив людину, під керівництвом якої Одеська міськрада провернула феєричну аферу з заводом "Краян": придбала будівлю за 185 млн у приватної структури, яка перед цим купила її за 11,5 млн", – повідомив ЦПК.

Минулого тижня ЗМІ повідомили, що Алла Душкіна (Ратушна) виїхала з України. У липні стало відомо, що підозрювана вийшла під 500 тис. грн застави.

1 липня Офіс генерального прокурора повідомляв, що до суду направили обвинувальний акт за фактом державної зради в умовах воєнного стану щодо директорки приватної школи з Києва. Підозрювана співпрацювала з представником РФ, який брав участь в інформаційних акціях проти України й мав зв'язки зі спецслужбами країни-агресорки.

16 серпня Верховна Рада внесла зміни до Кримінального процесуального кодексу. Осіб, підозрюваних у співпраці з ворогом і коригуванні вогню, не випускатимуть під заставу.

Зараз ви читаєте новину «Назвали суддю, який випустив підозрювану у здачі позицій ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі