середа, 07 вересня 2022 15:55

Спецтема: Війна Росії проти України

Підозрювану у здачі позицій ЗСУ директорку випустили за кордон
8

Директорка приватної школи-садка в передмісті Києва Алла Душкіна (Ратушна), яку підозрюють у здачі позицій ЗСУ російським військам в обмін на обіцянку стати "міністром освіти" окупантів, виїхала з України.
Фото: Facebook-сторінка
Підозрювана була директоркою Печерської гімназії №75 у Києві.
Підозрювану випустили під 500 тис. грн застави.
Позаторік Душкіна балотувалася до Київради від партії "За майбутнє".
Публікувала фото біля Києво-Печерської лаври.

Директорка приватної школи-садка в передмісті Києва Алла Душкіна (Ратушна), яку підозрюють у здачі позицій ЗСУ російським військам в обмін на обіцянку стати "міністром освіти" окупантів, виїхала з України.

Інформацію оприлюднив адвокат на судовому слуханні. Про це повідомила ТСН.

Прокуратура перевіряє дані про перетин підслідною кордону з Угорщиною.

"Душкіна Алла через пропускний пункт перетнула державний кордон в напрямку Угорщини. Враховуючи всю інформацію, розуміємо, що вона не з'явиться", – заявив прокурор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ДБР з'ясовує, як Тупицькому дали виїхати з України

У липні журналісти повідомляли, що Душкіну випустили під 500 тис. грн застави. На час слідства її відсторонили від роботи.

Обвинувачена на перше судове слухання у справі не прийшла. Надала документи, що вона на лікарняному.

До роботи в приватному закладі жінка очолювала школу на столичному Печерську, але тоді мала інше прізвище – Ратушна.

Публікувала фото біля Києво-Печерської лаври, де міститься Російська православна церква в Україні, зі співаком Віталієм Козловським, колишнім народним депутатом від "Радикальної партії Олега Ляшка" Денисом Силантьєвим.

Позаторік Душкіна балотувалася до Київради від партії "За майбутнє" – йшла в списку під №45 у 8-му окрузі, але її не обрали.

1 липня Офіс генерального прокурора повідомляв, що направили до суду обвинувальний акт за фактом державної зради в умовах воєнного стану щодо директорки приватної школи з Києва. Підозрювана співпрацювала з представником РФ, який брав участь в інформаційних акціях проти України й мав зв'язки зі спецслужбами країни-агресорки, повідомляли правоохоронці.

16 серпня Верховна Рада внесла зміни до Кримінального процесуального кодексу. Осіб, підозрюваних у співпраці з ворогом і коригуванні вогню, не випускатимуть під заставу.

Зараз ви читаєте новину «Підозрювану у здачі позицій ЗСУ директорку випустили за кордон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі