вівторок, 11 червня 2013 17:45

На Україну та українців покладають велику надію в створенні нової політичної свідомості

На Україну та українців покладають велику надію в створенні нової політичної свідомості
Ігор Семиволос. Фото: glavcom.ua

Саме в Україні може відбутись перший переворот у свідомості людей, коли вони почнуть приділяти увагу не глобальним процесам і боротьбі цивілізацій, а змінам навколо себе та своєї громади.

Таку думку в ефірі телеканалу ТВі висловив директор Центру близькосхідних досліджень Ігор Семиволос, проводячи паралелі між нашою державою та останніми протестами у Туреччині.

"Зрозуміло, що Ердоган (прем'єр-міністр Туреччини — ред.) міняє правила гри, він міняє соціальний порядок. Але він отримує і з іншого боку реакцію", - зазначив експерт.

Він пояснив, що майбутнє Туреччини залежить від того, як зрештою домовляться дві великі сили на турецькій політичній карті – світські і люди, які хочуть бачити цю країну більш релігійною.

Водночас, говорячи про нашу державу, Семиволос наголосив, що українці покладалися не на олігархів чи армію, а на політиків – зокрема, президента.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні можливий сценарій розвитку подій, як у Туреччині — експерт

"От прийде президент, ми його оберемо, і він все вирішить. Тому на місцевому рівні люди дуже неактивні, це видно навіть по виборах – вони не ходять на місцеві вибори, бо вважають, що від місцевих виборів нічого не залежить і фактично вони нічого не можуть зробити", - підкреслив експерт.

Разом з тим, на його переконання, насправді місцеві вибори є ключовими для демократії.

"Можливо, саме в Україні буде відбуватися оця зміна парадигми пошуку, коли люди відчують, що насправді від них залежить. І вони будуть приділяти увагу не глобальним процесам боротьби цивілізацій, а своїй хатці, дворику, громаді", - зауважив Семиволос.

Зараз ви читаєте новину «На Україну та українців покладають велику надію в створенні нової політичної свідомості». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі