пʼятниця, 17 травня 2024 10:59

"На межі життя та смерті" - Орбан прокоментував замах на Фіцо

"На межі життя та смерті" - Орбан прокоментував замах на Фіцо
Угорський прем'єр сказав, що молиться за Роберта Фіцо. Фото: eastnews.ua

Прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо після вогнепального поранення внаслідок замаху перебуває "на межі життя та смерті".

Про це заявив прем'єр Угорщини Віктор Орбан в ефірі угорського державного радіо, передає Reuters.

"Я молюся за Фіцо і переживаю за Словаччину. Ми бажаємо йому якнайшвидшого одужання і повернення до роботи. Роберт Фіцо знаходиться на межі життя та смерті", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Замах на Фіцо: повідомили про стан політика

Навіть якщо Фіцо одужає, за словами Орбана, він не працюватиме кілька місяців у критичний момент напередодні виборів до Європейського парламенту. Вони відбудуться на початку наступного місяця.

"Ми стоїмо перед виборами, які вирішать не лише питання членів Європарламенту, але й разом із виборами в США можуть визначити хід війни і миру в Європі. У цій ситуації нам би дуже знадобився Роберт Фіцо і налаштована на мир Словаччина", - сказав одіозний політик.

15 травня у Словаччині в Гандлові стріляли у Роберта Фіцо під час виїзного засідання уряду. Нападника затримали. Стрільцем виявився 71-річний уродженць словацького міста Левице, повідомили ЗМІ.

Прем'єр-міністр Словаччини отримав кілька вогнепальних поранень. З повідомлень ЗМІ, у Фіцо стріляв письменник зі Словаччини Юрай Цинтула.

Зараз ви читаєте новину «"На межі життя та смерті" - Орбан прокоментував замах на Фіцо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі