четвер, 02 червня 2011 11:59

На Чернігівщині п'яний міліціонер збив 3 людей

На Чернігівщині п'яний міліціонер збив 3 людей

Учора на Чернігівщині сталася аварія, під час якої постраждали три хлопця, розповіли у прес-службі МВС області.

Вранці 1 червня інспектор дорожньо-патрульної служби групи ДПС Куликівського ВДАІ УМВС України в Чернігівській області, перебуваючи в черговій відпустці та перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння, сів за кермо власного автомобіля "ВАЗ-21093".

В міліції розказали, що в Ніжині, рухаючись по вулиці Борзнянський шлях, інспектор не впорався з керуванням легковика і виїхав на зустрічну смугу, де здійснив наїзд на 20-річного жителя приміського села Липів Ріг. Той рухався в зустрічному напрямку на мопеді "Дельта", а також міліціонер збив ще двох громадян 1995 та 1982 року народження.

"В результаті дорожньо-транспортної пригоди водій мопеда за попереднім діагнозом отримав тілесні ушкодження у вигляді закритого перелому лівого стегна і був госпіталізований до травматологічного відділення Ніжинської центральної міської лікарні, пішоходи отримали легкі тілесні ушкодження та від госпіталізації відмовилися", - розповіли міліціонери.

На місце ДТП відразу ж виїхала слідчо-оперативна група Ніжинського міськвідділу міліції, керівництво УМВС та УДАІ області. За зібраними матеріалами слідчими органами, а також працівниками внутрішньої безпеки та інспекції з особового складу УМВС. Ніжинською міжрайонною прокуратурою по вказаному факту було порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого частиною 1 статті 286 Кримінального кодексу України (Порушення правил безпеки дорожнього руху). Ця стаття передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до трьох років з позбавленням права керувати транспортним засобом на той же термін.

На ранковій селекторній нараді начальник Управління МВС в Чернігівській області полковник Олександр Михайлик довів до відома всіх керівників міськрайорганів та підрозділів міліції Чернігівщини інформацію про обставини інциденту. У свою чергу керівники під підпис ознайомили свій особовий склад з цією подією.

Також на нараді Олександр Григорович наголосив на тому, що для збереження довіри людей до правоохоронних органів жодна подія чи злочин за участю працівників міліції не повинна буди прихована від громадськості. Намагання посадових осіб підтасувати факти та укриття правди породжує в суспільстві лавину чуток та домислів, це у свою чергу створює негативний імідж міліції, кидає тінь на сумлінних законослухняних міліціонерів, породжує недовіру людей до них.

"В даному випадку за будь-які порушення, в тому числі й транспортної дисципліни, Закон передбачає однакову відповідальність як для звичайного водія, так і для співробітника ДАІ", - йдеться у повідомлені прес-служби.

Зараз ви читаєте новину «На Чернігівщині п'яний міліціонер збив 3 людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі