вівторок, 28 липня 2009 13:11

Міжнародна федерація журналістів закликає владу назвати убивць Гонгадзе

Міжнародна федерація журналістів закликає владу назвати убивць Гонгадзе
Міжнародна федерація журналістів закликає українську владу назвати організаторів убивства Георгія Гонгадзе.

Федерація вважає арешт головного підозрюваного в убивстві Гонгадзе генерала Олексія Пукача "унікальною можливістю для української влади розкрити правду про цей жорстокий злочин і притягти до суду всіх тих, хто несе за нього відповідальність".

"Це момент істини, якого чекали родина Георгія та колеги", - зазначив президент Міжнародної федерації журналістів Джим Бумела.

"Влада не повинна втратити цю можливість розкрити замовників цього злочину", - додав він.

Як відомо, 21 липня екс-начальника головного управління кримінального розшуку департаменту зовнішнього спостереження МВС України, генерал-лейтенанта Олексія Пукача знайшли на Житомирщині.

За офіційною версією, Пукач є головним виконавцем убивства Гонгадзе. Під час допитів він назвав трьох замовників злочину, повідомляють джерела в СБУ.

Однак адвокат Пукача Сергій Осика, посилаючись на слова генерала, заявив, що той не називав замовників. Пізніше Пукач відмовився від послуг адвоката на час досудового слідства, повідомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Міжнародна федерація журналістів закликає владу назвати убивць Гонгадзе». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі