субота, 16 червня 2012 20:20

Місія ООН в Сирії провалилася - Бі-Бі-Сі

Місія ООН в Сирії провалилася - Бі-Бі-Сі
Кофі Аннан. Фото: АР

Глава місії ООН в Сирії заявив, що спостерігачі призупинили свою діяльність у зв'язку зі зростанням рівня напруженості в країні.

Керівник місії норвезький генерал Роберт Муд заявив, що спостерігачі будуть залишатися на своїх базах і припинять на деякий час патрулювання.

Разом з тим Муд зазначив, що він і його підлеглі, як і раніше, бачать своєю метою припинення кровопролиття в Сирії. За день до цієї заяви він виступив з попередженням, що погіршення обстановки в країні перешкоджає виконанню спостерігачами своїх функцій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Війська Асада обстріляли представників місії ООН

За словами Муда, збройне протистояння в Сирії помітно загострилося в останні кілька днів. Він також заявив, що оцінка можливостей повноцінного відновлення роботи наглядової місії буде проводитися щодня.

Всього до складу місії, на яку покладено завдання стежити за мирним планом Аннана, що включає припинення вогню, входять 298 військових спостерігача і 112 цивільних фахівця.

Минулого тижня спостерігачі потрапили під обстріл розсерджених місцевих жителів у місті Хаффа, куди вони прямували після появи чуток про масові вбивства в ньому. В останні дні повідомлення про артилерійських обстрілах надходили з міст Хомс і Дамаск.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ООН: війська Сирії використовують дітей в якості живих щитів

Як вважає кореспондент Бі-бі-сі Джим Мюїр, що перебуває в сусідньому з Сирією Лівані, така ситуація свідчить про те, що мирний план спецпредставника ООН і Ліги арабських держав Кофі Аннана терпить крах, і висуває нові вимоги до міжнародної дипломатії.

Зараз ви читаєте новину «Місія ООН в Сирії провалилася - Бі-Бі-Сі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі