понеділок, 28 жовтня 2013 15:01

Міністерство охорони здоров'я кількасот активістів закидали помідорами

Близько 200 мітингувальників пікетують Міністерство охорони здоров'я. Зараз там відбувається процедура розкриття учасників тендеру на закупівлю машин швидкої допомоги, який до цього чотири рази переносили.

Про це повідомляє видання "Остров".

Мітингувальники закидають міністерство червоними помідорами, що символізують кров.

"Богатирьова - це не жінка і не чоловік. Вона хоче нашої крові, але нехай поки поїсть помідорів. Наш мітинг проходить проти тендера, де витрачаються наші гроші незрозуміло на що, а також проти нових медичних реформ. В даний час немає безпечних вакцин для дітей, медичні закриваються. Нам не дають лікуватися якісно і безкоштовно", - повідомила присутніх організатор акції Вікторія Шилова, лідер соціального руху "За здорову націю!".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міліція "трусить" офіс офіційного розробника програми держреєстрів Мін'юсту

За інформацією видання Міністерство охорони здоров'я чотири рази перенесло проведення тендеру на закупівлю машин швидкої допомоги.

Раніше нардеп "Батьківщини" Максим Бурбак заявляв, що в даній закупівлю існує велика корупційна складова.

"Інформація, яка нам відома про те, що вже визначено переможця цього "тендеру" сьогодні підтвердилася. За нашими даними вже чітко визначено, яка марка машин, хто їх постачає і де їх будуть переобладнувати. Переобладнати їх будуть не на місці виготовлення автомобілів, а вже в Україні. Навіщо це приховувати до останнього, не зрозуміло", - заявив Бурбака.

Раніше ЗМІ повідомляли, що за офіційними документами в рамках закупівлі машин швидкої допомоги МОЗ збирається купити 1063 машини вартістю 649 тис грн за одиницю, що на 184 тис грн більше, ніж ринкова ціна цих машин з усім медичним обладнанням. Таким чином, переплата може становити 200 мільйонів гривень.

Зараз ви читаєте новину «Міністерство охорони здоров'я кількасот активістів закидали помідорами ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

67

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі