вівторок, 17 грудня 2013 12:28

Меркель - втретє канцлер Німеччини

Меркель - втретє канцлер Німеччини
Ангела Меркель Фото: budni.com.ua

Лідер партії Християнсько -демократичний союз Ангела Меркель у вівторок призначена канцлером Німеччини на третій термін поспіль , передають місцеві ЗМІ.

Її призначення в ході голосування в бундестазі підтримали 462 депутати з 621 .

Як очікується, пізніше в цей день повинна пройти церемонія приведення нового уряду до присяги в резиденції президента країни Йоахіма Гаука .

Так, главою МЗС стане представник Соціал -демократичної партії Німеччини ( СДПН) у коаліційному уряді Франк-Вальтер Штайнмайер. Ще один представник СДПН Зігмар Габріель стане заступником Меркель, а також очолить міністерство економіки та енергетики . Вольфганг Шойбле продовжить виконувати свої обов'язки на посаді міністра фінансів.

Напередодні було підписано угоду про формування коаліційного уряду, до якого увійшли блок партій Меркель Християнсько -демократичний союз і Християнсько -соціальний союз (ХДС/ ХСС) , а також СДПН.

Відповідно до цієї угоди, шість місць в уряді займуть представники партії ХДС, стільки ж - представники СДПН, ще три місця дістануться членам ХСС.

Переговори щодо формування уряду почалися після проведення виборів в нижню палату парламенту, які відбулися 22 вересня 2013.

Зараз ви читаєте новину «Меркель - втретє канцлер Німеччини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі