четвер, 10 липня 2014 22:32

Меркель поскаржилась Порошенку, що бойовики перешкоджають роботі ОБСЄ

Меркель поскаржилась Порошенку, що бойовики перешкоджають роботі ОБСЄ
Фото: segodnya.ua

Ангела Меркель зауважила, що представники Спеціальної моніторингової Місії ОБСЄ не мають доступу на пункти пропуску на кордоні через дії бойовиків.

Про це канцлер Німеччини повідомила Президенту України під час телефонної розмови.

В свою чергу Петро Порошенко відзначив, що є кричущі випадки порушень міжнародного права. Як приклад він навів викрадення бойовиками в Луганській області пілота Збройних сил України Надії Савченко і нелегальне перевезення її на утримання до в'язниці російського міста Вороніж. Також Глава держави висловив обурення примусовим наданням російського громадянства українському режисеру Олегу Сенцову на території Криму і подальшим його утриманням у в'язниці в Москві.

Президент України повідомив, що, попри всі зусилля української сторони, так і не знайшло адекватної відповіді намагання провести консультації Контактної групи щодо мирного врегулювання ані шляхом зустрічі, ані навіть в форматі відео-конференції.

Зараз ви читаєте новину «Меркель поскаржилась Порошенку, що бойовики перешкоджають роботі ОБСЄ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі