вівторок, 14 серпня 2012 18:16

Мельниченка не залишать у спокої – експерт

Мельниченка не залишать у спокої – експерт
Віктор Чумак вважає, що не варто очікувати екстрадиції Миколи Мельниченка до України. Фото: azerros.ru

Політолог Віктор Чумак вважає, що не варто очікувати екстрадиції екс-майора Держохорони Миколи Мельниченка до України. Про це він сказав у коментарі Gazeta.ua.

"Мельниченко має статус притулку в США. Для європейського правосуддя це є підтвердженням того, що людина повинна користуватися захистом. Українська влада з цього боку його не дістане. Він співробітничав зі спецслужбами різних країн, може спокійно пересуватися світом", - зауважив експерт.

За словами Чумака, до Мельниченка будуть величезні претензії з боку влади, тому його переслідування продовжиться й надалі.

"Бо він є носієм чужих секретів – компрометуючої інформації. На його плівках є Леонід Кучма та інші особи, які сьогодні займають високі посади. Тому у спокої Мельниченка ніколи не залишать. Хто за ним стоїть – важко сказати. Треба шукати, кому вигідно його перебування на волі. Це будь-яка країна, яка може використовувати здобуту інформацію проти людей, присутніх на його плівках", - наголосив він.

"Україна випала із переліку держав, де є верховенство права та незалежні суди. Тепер, що б не робила влада по відношенню до тих людей, які брали участь у політичній діяльності, хоч і скоїли злочин, будь-хто з них зможе чітко аргументувати, що вона має по відношенню до нього політичні претензії. Тобто доводити, що кримінальна справа порушена виключно із політичних мотивів", - додав політолог.

Зараз ви читаєте новину «Мельниченка не залишать у спокої – експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі