середа, 20 квітня 2022 13:15

Спецтема: Війна Росії проти України

Медведчук сам запропонував обміняти його. Подоляк пояснив, чому

Медведчук сам запропонував обміняти його. Подоляк пояснив, чому
Віктор Медведчук переховувався 48 днів, проте лише зараз вирішив втекти за межі України. Фото: скріншот з відео СБУ

Ідею обміну затриманого лідера прокремлівської фракції ОПЗЖ Віктора Медведчука на жителів і захисників Маріуполя на Донеччині запропонував сам нардеп. Але, по всій видимості, вона не зацікавила країну-агресорку.

Про це заявив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк в інтерв'ю "НВ".

За його словами, Медведчук є елементом війни і був одним з тих, хто спровокував агресію Росії проти України.

Після затримання Медведчук зрозумів, що йому доведеться давати показання, що він робив з 2014 року в Україні, чому його діяльність привела до такого масштабного втручання Російської Федерації, і тому запропонував обміняти себе на жителів та захисників Маріуполя, сказав Подоляк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Авто, будинки, яхти: суд арештував 154 об'єкти майна сім'ї Медведчука

"Це була його ініціатива: запропонувати себе в обмін на жителів і захисників Маріуполя. На мою думку, це була єдина формула, за якою можна було віддати цього суб'єкта і забрати всіх наших людей з Маріуполя, щоб вони там не гинули з урахуванням того, як веде війну Російська Федерація", - зазначив Подоляк.

Додав, що російська сторона не зацікавлена в обміні Медведчука, оскільки кум президента РФ Володимира Путіна підвів Кремль.

"Реакція з російського боку була очікувана: вони ігнорують цього суб'єкта, який, як я розумію, розвів їх на великі гроші і при цьому постійно брехав", - пояснив Подоляк.

12 квітня президент України Володимир Зеленський повідомив про затримання Віктора Медведчука. Спецоперацію провела СБУ. Медведчук втік з-під домашнього арешту після нового нападу РФ. Переховувався 48 днів. Маскувався у формі ЗСУ.

Зеленський запропонував обміняти Медведчука на українців, які перебувають у російському полоні. У відповідь Кремль заявив, що Медведчук не є громадянином РФ.

18 квітня Медведчук звернувся до Зеленського та Путіна з проханням організувати його обмін на захисників та жителів Маріуполя.

Зараз ви читаєте новину «Медведчук сам запропонував обміняти його. Подоляк пояснив, чому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі