вівторок, 20 жовтня 2009 10:59

Медведчук пропонує звільнити суддю-мажора за порушення присяги

Медведчук пропонує звільнити суддю-мажора за порушення присяги

Член Вищої ради юстиції Віктор Медведчук пропонує звільнити голову окружного адмінсуду Києва Олега Бачуна за порушення присяги.

З проханням провести перевірку порушень законодавства, нібито допущених головою окружного адміністративного суду (ОАС) Києва Бачуном, до Вищої ради юстиції (ВСЮ) в кінці вересня звернулася одна з антирейдерських організацій. Оскільки звернення було адресоване Медведчуку, проведення перевірки було доручене саме йому.

"Підставою для внесення пропозиції є дані про неналежне виконання суддею Бачуном посадових обов"язків при здійсненні судочинства і грубого порушення ним вимог чинного законодавства, неодноразово допущених їм в ході розгляду адміністративних справ", - йдеться в підсумковому документі, підготовленому Медведчуком.

У розпорядженні вчора опинився звіт про результати перевірки, що проводилася щодо Бачуна. У документі йдеться про порушення, допущені суддею при розгляді п"яти адміністративних справ, що знаходилися у виробництві ОАС впродовж 2008-2009 рр. Так, при розгляді одного з них - позову колишнього генерального директора Державної адміністрації залізничного транспорту Петра Науменка до Кабінету міністрів України, який оскаржив своє звільнення, - Бачун, згідно з результатами перевірки, "грубо порушив правила підвідомчості", розглядаючи позов як суперечку про відновлення на публічній службі, а не як трудову суперечку, повідомляє "Комерсант-Україна".

Раніше Верховна Рада України направила генеральному прокурору Олександру Медведьку депутатські запити для з"ясування походження грошей, які Бачун витрачає на певні речі.

Зокрема, парламент направив депутатський запит членів фракції БЮТ Володимира Іваненка і Костянтина Бондарева щодо вивчення обставин походження грошей, витрачених Бачуном на придбання двох мобільних телефонів, які виготовлено з дорогоцінних металів, вартістю понад 30 тис. дол. кожен.

Також ВР направила запит членів фракції БЮТ Романа Забзалюка і Юрія Триндюка для встановлення походження грошей, витрачених Бачуном на оплату приватного літака для перельоту на літній відпочинок на острів Сардинія, в сумі, що становить 400 посадових окладів вчителя.

Крім того, направлено запит про розслідування фактів привласнення Бачуном 6,5 га. землі, яка раніше належала дитячому табору в місті Буча, і встановлення джерел походження коштів, які були витрачені ним на будівництво власної елітної вілли вартістю кілька мільйонів доларів.

Зараз ви читаєте новину «Медведчук пропонує звільнити суддю-мажора за порушення присяги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

33

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі