середа, 30 вересня 2009 10:52

Лист Ющенка по ОПЗ в Генпрокуратуру ще не дійшов

Лист Ющенка по ОПЗ в Генпрокуратуру ще не дійшов

Заступник Генпрокурора Тетяна Корнякова заявила, що в Генпрокуратуру поки не поступало звернення Президента Віктора Ющенка відносно прохання дати правову оцінку діям ФДМ при проведенні конкурсу з продажу Одеського припортового заводу.

Про це вона заявила сьогодні журналістам в Кабміні.

"Ми не одержували від Президента письмового звернення. На сьогоднішній день в прокуратурі його немає. Коли ми його одержимо, ми, безумовно, на нього реагуватимемо. Але на сьогоднішній день його ще немає", - сказала Корнякова.

Раніше Президент Віктор Ющенко звернувся до Генерального прокурора України з проханням дати правову оцінку діям чиновників Фонду держмайна і вжити передбачені заходи для притягнення до відповідальності винних в порушенні закону під час продажу Одеського припортового заводу.

У свою чергу в.о. голови ФДМ Дмитро Парфененко заявив, що звинувачувати Фонд держмайна в упередженості під час спроби продажу Одеського припортового немає ніяких підстав. "Немає ніяких підстав вбачати змову або упередженість в діях фонду держмайна", - сказав він.

Нагадаємо також, що компанія "Нортіма", яка запропонувала на конкурсі з продажу Одеського припортового заводу найбільшу ціну, але так і не була визнана переможцем, має намір добиватися в суді примушення до укладення договору купівлі-продажу ОПЗ.

Аргументацією для відмови з боку ФДМ стало те, що в результаті перешкод процесу приватизації, зокрема судових, був сильно підірваний інтерес до об"єкту, а ціна приватизації виявилася заниженою.

Прем"єр-міністр Юлія Тимошенко звинуватила учасників конкурсу з приватизації ОПЗ у змові.

proUA
Зараз ви читаєте новину «Лист Ющенка по ОПЗ в Генпрокуратуру ще не дійшов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі