четвер, 15 грудня 2022 10:33

Спецтема: Війна Росії проти України

Лавров і Небензя розродились новими фейками про війну в Україні

Лавров і Небензя розродились новими фейками про війну в Україні
Опублікували нову порцію брехні від кремлівських пропагандистів. Фото: eastnews.ua

Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки України зібрав добірку фейків, маніпуляцій і дезінформації, які російські окупанти створили на ранок 15 грудня.

Міністр закордонних справ Російської Федерації Сергій Лавров поширює нову дезінформацію щодо війни в Україні, повідомила у четвер вранці пресслужба ЦПД в Telegram.

"Головна причина наростаючої напруженості полягає в завзятому прагненні колективного Заходу зберегти своє вислизаюче домінування на міжнародній арені", – заявив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ставленики Кремля "розганяють" провокаційні заяви про Зеленського та УПЦ

Посол РФ у Сербії Олександр Боцан-Харченко проманіпулював заявою про те, що позиція Москви щодо Косова залишається незмінною:

"За всієї глобальності завданнь, що стоять перед РФ у контексті України, в контексті глобального протистояння НАТО, – ми не залишаємось осторонь, коли питання стосуються ключових міжнародних проблем та регіональних криз, включаючи Косово".

Водночас постійний представник Російської Федерації при Організації Об'єднаних Націй Василь Небензя поширює чергову маніпуляцію щодо війни в Україні.

"Сьогодні вирішується питання майбутнього світопорядку. Розвилка очевидна: або це порядок з одним гегемоном, який встановлює вигідні лише йому правила, або це буде демократичний, багатополярний, ООНоцентричний світ – без домінування, залякування та неоколоніалізму", – сказав постпред РФ.

10 грудня на півночі Косова розпочалася нова ескалація за участю сербів. Вони встановили на дорогах регіону барикади після того, як косовська поліція затримала експравоохоронця сербського походження.

11 грудня прем'єр-міністр Косово Альбін Курті закликав місію НАТО в Косові прибрати всі барикади, оскільки вони порушують право на вільне пересування.

Президент Сербії Александар Вучич заявив, що Косово має намір спробувати "вирішити сербську проблему", й звинуватив "частину міжнародної спільноти" в бездіяльності, водночас закликав косовських сербів та албанців до спокою.

Зараз ви читаєте новину «Лавров і Небензя розродились новими фейками про війну в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі