середа, 14 грудня 2022 11:11

Спецтема: Війна Росії проти України

Ставленики Кремля "розганяють" провокаційні заяви про Зеленського та УПЦ

Ставленики Кремля "розганяють" провокаційні заяви про Зеленського та УПЦ
Розкрили чергову порцію неправдивих новин від російських пропагандистів. Фото: pixabay.com

Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки України зібрав добірку фейків, маніпуляцій і дезінформації, які російські окупанти створили на ранок 14 грудня.

Запорізький зрадник-колаборант Володимир Рогов поширює нову маніпуляцію щодо війни в Україні, повідомила у середу вранці пресслужба ЦПД в Telegram.

"РНБО запровадила санкції навіть проти лояльних Києву представників Української православної церкви Московського патріархату на Запоріжжі. Володимир Зеленський розуміє, що втратив Запоріжжя – ключовий регіон новоросії. Тому він намагається завдати потужного удару по православ'ю – ідеологічній основі краю", – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пушилін "розганяє" брехливі заяви про атаки на Україну

Водночас луганський колаборант Андрій Марочко заявив, що Збройні сили України можуть влаштувати диверсії на цивільних та логістичних об'єктах у Сватові Луганської області:

"Зважаючи на безуспішні дії на Сватівському напрямку, спецслужби пропонують розпочати терористичну діяльність, цілями якої можуть стати держустанови, цивільні та логістичні об'єкти", – дезінформував зрадник України.

Маніпуляцію поширив також херсонський колаборант-гауляйтер Володимир Сальдо. Він заявив, що нібито справжня мета приїзду до Херсона заступника генсека ООН із гуманітарних питань Мартіна Гріффітса – показати, що він діє від "світової спільноти", яка не визнає входження Херсонської області до складу Росії, "ігноруючи при цьому право нації на самовизначення".

Служба безпеки України затримала в Херсоні екскерівника банку РФ. Він мав увести в місті "рубльову зону", за вказівкою гауляйтера Володимира Сальдо. Пособника ворога виявили під час стабілізаційних заходів у Херсоні.

Зараз ви читаєте новину «Ставленики Кремля "розганяють" провокаційні заяви про Зеленського та УПЦ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі