четвер, 21 травня 2009 12:50

Коновалюк нарешті помститься Єханурову за відібрані погони

Коновалюк нарешті помститься Єханурову за відібрані погони

Народний депутат від Партії регіонів Валерій Коновалюк переконаний, що фракція Партії регіонів у повному складі проголосує за відставку міністра оборони Юрія Єханурова.

Про це він заявив в ефірі програми "По суті" на телеканалі "Перший громадський".

"Якщо подання на звільнення Єханурова надійде до Верховної Ради, Партія регіонів одноголосно підтримає це рішення", - висловив упевненість Коновалюк.

Депутат заявив, що володіє численними фактами зловживань в Міністерстві оборони. "У парламентську комісію з розслідування постачання зброї до Грузії, яку я очолював, надходили численні звернення з фактами зловживань, махінацій з землею та військовим майном, які сьогодні відбуваються у Міністерстві оборони. Єхануров, до якого я звертався з цими фактами, не тільки ігнорував, він робив це відверто і цинічно", - сказав Коновалюк.

"Висновки, які затвердила Верховна Рада, ми відправили у Генпрокуратуру ще 5 місяців тому. Ми показали конкретні схеми, як відмивались гроші, як вони виводились з України. За 4 роки Україна продала зброї на суму 4 млрд. доларів, а до бюджету надійшло тільки 200 млн.", - повідомив Коновалюк.

20 травня Коновалюк у зв"язку з "появою нової інформації" вніс до парламенту проект постанови про відновлення слідчої комісії ВР з питань встановлення обставин та фактів поставок до Грузії української військової техніки.

Нагадаємо, що у грудні минулого року міністр оборони Юрій Єхануров своїм наказом позбавив Коновалюка офіцерського звання "підполковник запасу". Нібито присвоєння "регіоналу" попередніх звань офіцера запасу відбулося незаконно.

Зокрема, мова йде про скасування попередніх наказів про привласнення офіцерові запасу Коновалюку військових звань - "капітан запасу", "майор запасу", "підполковник запасу достроково".

Коновалюк залишається офіцером запасу, але у званні "старший лейтенант", яке було йому привласнено в Російській Федерації на початку 90-х років.

У свою чергу Коновалюк заявив, що свої погони підполковника подарує "рядовому Єханурову"

"Це настільки низький, мерзотний вчинок, провокація, яку влаштувала влада, тому що, по-перше, для цього немає жодних законних підстав. Є порядок про проходження військової служби офіцерами запасу. Я кожні п"ять років, як і десятки тисяч українських офіцерів, отримував чергові військові звання. По-друге, влада цим рішенням продемонструвала своє дійсне обличчя", - зазначив політик.

УНІАН, Gazeta.ua
Зараз ви читаєте новину «Коновалюк нарешті помститься Єханурову за відібрані погони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі