четвер, 19 січня 2023 03:41

Спецтема: Війна Росії проти України

Конгрес США закликав Байдена дати Україні зброю для майбутньої перемоги

Конгрес США закликав Байдена дати Україні зброю для майбутньої перемоги
Конгрес США поставив умову Байдену. Фото: Слово і Діло

У Конгресі Сполучених Штатів Америки закликали адміністрацію Джо Байдена терміново передати Україні зброю.

Зброя необхідна Україні для перемоги над окупантами у розв'язаній Росією війні", йдеться у заяві республіканців Майкла Маккола та Майка Роджерса, опублікованій на сайті Комітету із закордонних справ Палати представників.

"Нинішнє заламування рук і нерішучість адміністрації Байдена і деяких наших європейських союзників у питанні надання критично важливих систем озброєнь Україні пахне слабкою політикою 2021 року, такою як відмова від санкцій щодо "Північного потоку-2" або ненадання американських "Стінгерів" перед повномасштабним вторгненням", – сказано у заяві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Німеччина готова передати Україні Leopard 2, але за однієї умови – ЗМІ

Американські чиновники зазначили, що "хоча ця політика не змогла стримати цей конфлікт, нинішня нерішучість та самостримування продовжать його, що коштуватиме українцям життя".

Чиновники закликали без зволікання надати Україні танки Leopard 2, оперативно-тактичні балістичні ракети типу ATACMS та інші високоточні боєприпаси.

Leopard 2 – основний бойовий танк, створений німецьким підприємством Краус-Мафай, (тепер Krauss-Maffei Wegmann, KMW). Leopard 2 став наступником успішної розробки тієї ж фірми — основного бойового танку Leopard 1.

ATACMS – це далекобійні балістичні ракети. Вони використовуються як стартові майданчики HIMARS та M270 MLRS, Mars II.

Сполучені Штати можуть надати Україні озброєння, необхідне для повного звільнення окупованого Криму.

Адміністрація Джо Байдена починає визнавати, що Україна може потребувати сили, щоб завдати удару по окупантам у Криму, навіть якщо цей крок збільшить ризик ескалації.

Зараз ви читаєте новину «Конгрес США закликав Байдена дати Україні зброю для майбутньої перемоги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі