середа, 18 січня 2023 23:53

Спецтема: Війна Росії проти України

Німеччина готова передати Україні Leopard 2, але за однієї умови – ЗМІ

Німеччина готова передати Україні Leopard 2, але за однієї умови – ЗМІ
ФРН готова передати Україні Leopard 2. Фото: Мілітарний

Німеччина готова ухвалити рішення про поставку Україні основних бойових танків Leopard 2.

Сполучені Штати Америки, у свою чергу, повинні відправити свої танки Abrams, пише Süddeutsche Zeitung.

Канцлер ФРН Олаф Шольц заявив це під час телефонної розмови з президентом США Джо Байденом. Байден навряд чи взяв на себе якісь зобов'язання, заявили журналісти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Далекобійні ракети та броньовики Stryker – ЗМІ розкрили деталі нової допомоги від США

Штати, ймовірно, не лише хочуть добитися дозволу від Німеччини на поставку танків Leopard 2 Україні з боку інших держав, а й бажають, щоб сама ФРН доставила кілька одиниць такої техніки для Збройних сил України.

Леопард 2 – основний бойовий танк, створений німецьким підприємством Краус-Мафай, (тепер Krauss-Maffei Wegmann, KMW). Leopard 2 став наступником успішної розробки тієї ж фірми – основного бойового танку Leopard 1.

Депутати Європарламенту закликали канцлера Німеччини Олафа Шольца передати Україні до негайного розгортання сучасне озброєння і системи протиповітряної оборони.

Євродепутати підкреслюють, що Україна захищає свою територіальну цілісність у межах міжнародно визнаних кордонів і терміново потребує військової допомоги та важкого озброєння для перемоги у війні.

Зараз ви читаєте новину «Німеччина готова передати Україні Leopard 2, але за однієї умови – ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі