понеділок, 24 червня 2024 10:23

На тлі рекордного падіння рейтингу Макрон сказав, чи піде у відставку

На тлі рекордного падіння рейтингу Макрон сказав, чи піде у відставку
Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що не має наміру йти у відставку. Фото: eastnews.ua

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що не збирається йти у відставку.

У листі, опублікованому за тиждень до першого туру оголошених ним позачергових парламентських виборів, політик розкритикував дії своїх опонентів, пише Le Figaro. За підсумками виборів до Європейського парламенту, його партія зазнала серйозної поразки.

"Розпуск Національних зборів був єдиним можливим рішенням. Я знаю, що для багатьох із вас це стало несподіванкою, яка викликала занепокоєння, неприйняття, іноді навіть гнів, спрямований проти мене. Я це розумію і чую. Це рішення - єдине, яке може дозволити нашій країні рухатися вперед і згуртуватися", - заявив французький президент.

Насамперед він розкритикував дії партії "Національне об'єднання" та її союзників.

"Вони розколюють націю. Права коаліція стверджує, що поверне вам купівельну спроможність. Але скасовуючи пенсійну реформу або обіцяючи низькі ціни на енергію, це лише підвищить ваші податки", - попередив президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шольц зізнався, чого коштувала його партії підтримка України

Макрон також звинуватив коаліцію лівих, у якій зібралися "Нескорена Франція" та її союзники під прапором "Нового народного фронту". За твердженням політика, ті далеко зайшли у своїй пропалестинській підтримці, порушуючи принцип світської держави і нібито доходячи до антисемітизму.

На противагу цим двом політичним силам Макрон пропонує третій шлях - блок центристів, який зможе напевно поставити перепону як украй правим, так і лівим у другому турі.

"Ви можете довіряти мені як вашому президенту до травня 2027 року", - наголосив Макрон, даючи остаточно зрозуміти, що розраховувати на його відставку у разі поразки президентського політичного табору не доведеться.

Через поразку на виборах до Європейського парламенту 9 червня президентської соціал-ліберальної партії "Відродження", яка відчутно програла "Національному об'єднанню", Макрон оголосив про розпуск нижньої палати парламенту - Національних зборів і призначив дострокові законодавчі вибори, які пройдуть у два тури - 30 червня та 7 липня.

У п'ятницю, трохи більше ніж за тиждень до початку двотурового етапу парламентських виборів у Франції знизився рейтинг президента Еммануеля Макрона.

Зараз ви читаєте новину «На тлі рекордного падіння рейтингу Макрон сказав, чи піде у відставку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі