пʼятниця, 28 червня 2024 11:25

Спецтема: Війна Росії проти України

Генсек НАТО прокоментував летальну допомогу Києву від Південної Кореї

Генсек НАТО прокоментував летальну допомогу Києву від Південної Кореї
Генсек НАТО водночас наголосив, що не слід проводити будь-які паралелі в етичній площині між допомогою РФ з боку Північної Кореї та можливою допомогою Україні з боку Південної Кореї. Фото: eastnews.ua

НАТО вітатиме рішення Південної Кореї щодо надання Україні летальної зброї.

Альянс узагалі вітатиме будь-яку серйозну підтримку України з боку Південної Кореї, заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, передає Yonhap.

"Такі питання, як загрози Північної Кореї та війна в Україні, показують, що заходи безпеки не залежать від регіону. Південна Корея має розвинену оборонну промисловість. У вас є великі обсяги боєприпасів і все, що потрібно Україні, але, звичайно, Південна Корея повинна ухвалювати ці рішення", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін не зміг змусити Південну Корею відмовитися від допомоги Києву

Генсек НАТО водночас наголосив, що не слід проводити будь-які паралелі в етичній площині між допомогою РФ з боку Північної Кореї та можливою допомогою Україні з боку Південної Кореї.

"Допомога Росії має незаконний характер, оскільки Москва порушила міжнародне право, розпочавши війну проти України. Допомога Україні, яка захищає себе, має законний характер", - підкреслив Столтенберг.

Прем'єр-міністра Нідерландів Марка Рютте обрали новим генеральним секретарем НАТО. Його кандидатуру схвалили постпреди усіх 32 держав-членів Альянсу.

1 жовтня він офіційно замінить на посаді Єнса Столтенберга.

Зараз ви читаєте новину «Генсек НАТО прокоментував летальну допомогу Києву від Південної Кореї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі