середа, 20 квітня 2022 00:33

Конфіскувати майно у Медведчука поки неможливо - очільник НАЗК

Конфіскувати майно у Медведчука поки неможливо - очільник НАЗК
Майно у Медведчука конфіскувати наразі неможливо. Фото: Українська правда

Конфіскувати майно і активи Віктора Медведчука на користь держави Україна поки що не дозволяє чинне законодавство.

Ситуація може змінитися уже цього тижня, заявив очільник Національного агентства з питань запобігання корупції Олександр Новіков, повідомило Радіо Свобода.

"Активи Віктора Медведчука можна буде конфіскувати у разі ухвалення Верховною Радою на цьому тижні законопроєкту 7194. Наразі закон не дає такої можливості. Тому ці активи на мільярди гривень не конфісковані", – зазначив Новіков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали майно друга Медведчука Козака

Проєкт закону про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо підвищення ефективності санкцій, пов'язаних з активами окремих осіб (номер 7194 від 23.03.2022) передбачає у тому числі "удосконалення правового механізму вилучення заблокованих підсанкційних активів".

Після затримання підозрюваного в державній зраді нардепа з ОПЗЖ Віктора Медведчука, який втік з-під арешту, Личаківський суд Львова заарештував 154 об'єкти рухомого та нерухомого майна, що належало йому та його дружині Оксані Марченко.

Зараз ви читаєте новину «Конфіскувати майно у Медведчука поки неможливо - очільник НАЗК». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі