четвер, 09 грудня 2021 16:51

Коломойському дозволили не платити податків на понад 4 млрд грн

Коломойському дозволили не платити податків на понад 4 млрд грн
Статки Коломойського ЗМІ оцінюють у $1,8 млрд. Фото: Reuters

Окружний адміністративний суд міста Києва скасував зобов'язання Укрнафти, контрольованої олігархом Ігорем Коломойським, сплатити до державного бюджету податок на прибуток у 4,28 млрд грн.

Про це йдеться в рішенні ОАСК від 16 листопада, повідомляє LB.ua.

Суд скасував податкові повідомлення-рішення від 7 травня. Позивачу збільшили суму грошового зобов`язання за платежем податку на 4,28 млрд.

Рішення ухвалювали за наслідками податкової перевірки. Працівники ДПС вирішили, що Укрнафта не збільшила фінрезультат до оподаткування на 19,43 млрд.

Укрнафта наполягала, що таку суму можна встановити суто на підставі перевірки фінансової звітності й первинних бухгалтерських документів. А під час перевірки визначити її неможливо.

Суд визнав, що, оскільки зміни до Податкового кодексу набули чинності за пів року до початку нового бюджетного періоду, то нове правило збільшити фінрезультат треба застосовувати з 2021 року. А під час подання декларації за 2020-й застосувати його не можна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коломойський руками Зеленського створює проблеми Ахметову: чому почалася і чим завершиться війна президента з олігархом

У березні Антимонопольний комітет оштрафував паливні компанії групи "Приват" на 4,7 млрд грн за змову на ринку бензину й дизельного пального.

А 23 листопада Шостий апеляційний адміністративний суд залишив чинним рішення ОАСК, який звільнив АЗС олігарха від сплати цього штрафу.

Отже, менш ніж за місяць бізнесмену пробачили приблизно 10 млрд грн, які він мав заплатити до держбюджету.

26 листопада на пресконференції президент Володимир Зеленський заявив, що не веде "союзницьких" розмов із Коломойським.

Олігарх - четвертий у рейтингу найбагатших українців за версією Forbes. Його статки оцінюють в $1,8 млрд.

Зараз ви читаєте новину «Коломойському дозволили не платити податків на понад 4 млрд грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі