четвер, 22 липня 2021 11:13

Колишньому голові Приватбанку скасували заочний арешт

Колишньому голові Приватбанку скасували заочний арешт
Олександр Дубілет перебуває в розшукових обліках МВС.

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду скасувала заочний арешт колишнього голови правління Приватбанку Олександра Дубілета, якого підозрюють в організації розтрати 8,2 млрд і 137 млн грн.

Рішення 20 липня ухвалила колегія суддів, пише портал "Слово і діло".

У березні Дубілета оголосили в розшук. Після цього ВАКС заочно його заарештував. Адвокати Дубілета подали апеляційну скаргу. Судді задовольнили її частково.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не може виїхати за кордон - Філатов розповів про Коломойського

"Ухвалу слідчого судді ВАКС від 2 червня про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно підозрюваного - скасувати та постановити нову ухвалу, якою призначити новий розгляд слідчим суддею у суді першої інстанції", - сказано в рішенні.

Рішення ухвалила колегія суддів: головуюча Даниїла Чорненька і Микола Глотов та Інна Калугіна.

23 лютого детективи НАБУ разом із САП повідомили Олександру Дубілету й іще двом колишнім високопосадовцям Приватбанку про підозру в розтраті коштів.

Днем раніше колишнього першого заступника голови правління банку Володимира Яценка затримали в аеропорту "Бориспіль". Він планував покинути Україну на приватному літаку в напрямку Відня.

Дубілет має громадянство Ізраїлю, повідомив його адвокат.

У червні ВАКС заочно арештував колишню керівницю департаменту фінансового менеджменту Приватбанку Олену Бичихіну.

Американські правоохоронні органи підозрюють Ігоря Коломойського й Геннадія Боголюбова в придбанні нерухомості в США за кошти, виведені з Приватбанку.

Зараз ви читаєте новину «Колишньому голові Приватбанку скасували заочний арешт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі