четвер, 17 червня 2021 13:46

Не може виїхати за кордон - Філатов розповів про Коломойського

Не може виїхати за кордон - Філатов розповів про Коломойського
У березні США запровадили санкції проти Коломойського. Фото: Reuters

Олігарх Ігор Коломойський зараз живе в Дніпрі й не може виїхати за межі України. Про це розповів мер міста Борис Філатов.

"Коломойський вимушено зараз живе між Дніпром і Києвом. Більше йому їхати нікуди. Ні в Ізраїль, ні у Швейцарію, ні особливо в США. Бо на нього всюди "чекають" із розкритими обіймами", - цитує Філатова НВ.

За словами мера, олігарх зараз "не втручається в місцеву політику, бо в нього немає можливості".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Малюська назвав двох претендентів у список олігархів

"Під час виборчої кампанії він намагався всіляко в неї втручатися. І через своїх посіпак (ідеться про колишнього главу облради - наскільки я розумію, на голову адміністрації вони мали суттєвий вплив) і підконтрольні їм медіа робили капості.

До того ж думали, що роблять гірше мені. Але робили гірше територіальній громаді. Тому після їхнього повного розгромлення на виборах, коли я здобув 80 відсотків голосів виборців і три чверті депутатів міської ради, їм довелося відійти в бік", - розповів Філатов.

5 березня США запровадили санкції проти Коломойського. Йому та його родині заборонили в'їзд у країну. Після цього Офіс президента заявив про деолігархізацію.

Статки Ігоря Коломойського оцінюють в $1,8 млрд. На $0,8 млрд більше у порівнянні з 2020-м, за даними видання "Форбс Україна".

Американські правоохоронні органи підозрюють Коломойського й Геннадія Боголюбова у придбанні нерухомості в США за кошти, виведені з Приватбанку. Справу веде ФБР. Вартість нерухомості міністерство юстиції США оцінює в понад $60 млн. Подали позови для конфіскації.

Зараз ви читаєте новину «Не може виїхати за кордон - Філатов розповів про Коломойського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі