пʼятниця, 11 березня 2022 19:16

Спецтема: Війна Росії проти України

"Коли є той, хто б'є по-звірячому, важливо мати того, хто підставить плече" - Зеленський звернувся до поляків

"Коли є той, хто б'є по-звірячому, важливо мати того, хто підставить плече" - Зеленський звернувся до поляків
Президент Володимир Зеленський звернувся до поляків. Сказав, що сьогодні українці борються, щоб до Польщі та країн Балтії не прийшла війна також. Фото: Офіс президента

Президент України Володимир Зеленський виступив перед представниками Сейму Польщі. Про це повідомляє Gazeta.ua

"Я відчуваю, що ми вже сформували надзвичайно сильний союз із Польщею. Нехай неформальний. Але союз, який виріс із реальності, а не зі слів на папері. Якщо Бог дасть і ми переможемо в цій війні, ми розділимо перемогу з нашими братами й сестрами. Це наша велич. І ваша велич", - сказав він.

За його словами, в України є сім сусідів.

"Чи приносить така цифра сьогодні щастя нам? Відповідь знає вже увесь світ. А краще за інших це знають 78 українських дітей, які згинули від ракет та обстрілів Російської Федерації. Сусіда, який приніс на нашу землю біду та війну. Сусіда, який діє без Бога. Коли є той, хто б'є по-звірячому, дуже важливо мати того, хто підставить плече. І коли у твій дім ступає нога ворога, він протягне тобі руку допомоги. Ранком 24 лютого я не мав сумніву, хто це точно буде. Хто скаже, що мій народ не залишиться сам на сам. Так і сталося. І я вдячний за це. Польські брати і сестри з нами", - наголосив Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський переговорив із Байденом

Він зазначив, що вже між українцями та поляками немає кордонів.

"За 16 днів війни українська гордість і польська щирість у допомозі нам дозволяє сказати, що між нами панує мир. Хай ці слова почують і білоруси. Мир між рідними, між сусідами та братами. Ми маємо прийти до цього і з ними. І ми прийдемо", - додав президент.

Він наголосив, що сьогодні українці борються, щоб до Польщі та країн Балтії не прийшла війна також.

24 лютого Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Зараз ви читаєте новину «"Коли є той, хто б'є по-звірячому, важливо мати того, хто підставить плече" - Зеленський звернувся до поляків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі