четвер, 31 серпня 2023 13:56

Спецтема: Війна Росії проти України

КНДР веде з РФ переговори щодо постачання зброї – розвідка США

КНДР веде з РФ переговори щодо постачання зброї – розвідка США
Міністр оборони Росії Сергій Шойгу під час візиту до Північної Кореї намагався переконати Пхеньян продати Кремлю артилерійські боєприпаси. Фото: eastnews.ua

Північна Корея "активно просувається" у переговорах із Росією щодо потенційної угоди про постачання зброї для війни проти України.

Озброєння, яке може отримати РФ, забезпечить значну кількість боєприпасів для різних типів систем озброєння, йдеться у нещодавно оприлюднених даних розвідки Сполучених Штатів Америки, повідомляє CNN. Включаючи артилерію.

"Оприлюднення нових даних розвідки свідчить про те, що адміністрація президента США Джо Байдена планує продовжувати говорити про зусилля Російської Федерації обійти санкції Заходу, щоб отримати зброю для війни проти України. Вашингтон надає сигнал Північній Кореї про те, що США тісно та безперервно відслідковують ці зусилля. Дані є найбільш докладними доказами за останні місяці, які свідчать про намір Москви схилити Північну Корею підтримати її вторгнення в Україну", – сказано в матеріалі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Репетиція війни: КНДР імітувала ядерний удар по Південній Кореї

Представник Білого дому з питань національної безпеки Джон Кірбі заявив, що США стурбовані активним просуванням переговорів щодо купівлі зброї між РФ і КНДР.

Міністр оборони Росії Сергій Шойгу під час візиту до Північної Кореї намагався переконати Пхеньян продати Кремлю артилерійські боєприпаси.

"За угодою, Росія отримає від КНДР боєприпаси, які окупанти використовуватимуть проти України. Угода також може включати сировину, яка допоможе російській оборонно-промисловій базі. Росіяни також можуть бути причетні до розробки міжконтинентальної балістичної ракети Північної Кореї Hwasong-18. Візуальна схожість свідчить про те, що Москва передала Кореї вдосконалену 50-тонну твердопаливну МБР Тополь-М, також відому як SS-27", – пишуть журналісти.

16 серпня видання The Washington Post повідомило, що Кім Чен Ин у листі російському диктатору Володимиру Путіну пообіцяв зміцнювати відносини з Росією, щоб їхні країни могли продовжувати "розбивати свавілля і гегемонію імперіалістів".

Північна Корея влаштувала для делегацій з Китаю та Росії військовий парад у Пхеньяні. Кім Чен Ин продемонстрував ракети, здатні нести ядерну зброю, а також нові ударні безпілотники. Китайська та російська делегації стали першими відвідувачами КНДР з початку пандемії Covid-19. Парад присвятили 70-й річниці закінчення Корейської війни, яку в Північній Кореї святкують як "День перемоги".

Росія та Китай виступають проти спроб Заходу запровадити нові санкції проти Північної Кореї через те, що вона продовжує розробляти балістичні ракети, стверджуючи, що існуючі заходи слід послабити в гуманітарних цілях та допомогти спонукати Пхеньян до переговорів.

Зараз ви читаєте новину «КНДР веде з РФ переговори щодо постачання зброї – розвідка США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі