четвер, 21 лютого 2013 18:10

Київрада відмовилася повертати Гостиний двір громаді міста

Київрада відмовилася повертати Гостиний двір громаді міста
За питання щодо Гостиного двору проголосували лише фракції "Батьківщини" та УДАРу. Фото: gazeta.dt.ua

Київрада відмовилася повертати Гостиний двір, що знаходиться на Контрактовій площі, 4 столиці, до комунальної власності територіальної громади міста.

За це питання проголосували лише фракції "Батьківщини" та УДАРу, передає кореспондент Gazeta.ua.

Під час засідання у залі були присутні громадські активісти, які захищали Гостиний двір від забудовників. Серед них адвокат Марина Соловйова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Попова - геть!", "Миргородського - геть!" - під КМДА вимагають повернути Гостиний двір місту

"Сьогодні Київрада неспроможна вирішувати такі питання. Провладні фракції не голосували. Потрібно довести киянам, хто захищає Гостиний двір, а хто - ні, хто його знищує. Гостиний двір - це лакмусовий папірець тих подій, які відбуваються в Києві", - зауважила правозахисник.

Лідер фракції "Батьківщина" у Київраді Тетяна Меліхова, яка вносила це питання на голосування, розповіла, що її фракція готує проект рішення про скасування рішення Київради про передачу в оренду будівлі Гостиного двору ПАТ "Укрреставрація". Зараз проект рішення проходить профільні комісії та буде внесений до порядку денного на наступній сесії Київради.

Зараз ви читаєте новину «Київрада відмовилася повертати Гостиний двір громаді міста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі