середа, 25 травня 2011 15:17

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Карасьов розповів, коли відбудеться головний бій між Тимошенко та владою

Карасьов розповів, коли відбудеться головний бій між Тимошенко та владою

Прокуратура буде лише симулювати арешт колишнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко. Остання ж буде імітувати, що вона знайомиться із багатотомною справою проти неї для того, щоб перевести судовий процес на осінь.

Таку думку у коментарі Gazeta.u висловив політолог Вадим Карасьов.

На його думку, Тимошенко не заарештують. Разом з тим, вона буде затягувати час, щоб судовий процес розпочався восени, а не закінчився до початку літа і політичного затишшя.

"Тут глухий кут для прокуратури, тому що вона не може її заарештувати. Намагання арешту перетворюються на фальш-старт і на фарс. Адже Тимошенко сама розуміє, що її не арештують. І влада розуміє, що вона не може арештувати Тимошенко без серйозних для себе наслідків, перш за все зовнішньополітичних, а, можливо, і внутрішньополітичних", - сказав Карасьов.

За його словами, прокуратура буде намагатись робити вигляд, що вона може або хоче заарештувати опозиціонерку, а та буде симулювати, що вона знайомиться з багатотомною справою з тим, щоб перевести судовий процес на осінь.

"Хто кого тут переграє - говорити передчасно. Але я думаю, що позиційна перевага тут на боці Тимошенко - їй поспішати нікуди. Вона може апелювати до необхідності дотриматись усієї процедури підготовки до судового процесу", - підкреслив експерт.

На його переконання, головний бій буде навколо того, в якому режимі має проходити судовий процес у справі Тимошенко - у відкритому чи закритому.

"Влада хотітиме закритого режиму, Тимошенко ж буде наполягати на відкритому процесі.

Якщо влада хоче довести, що Тимошенко дійсно порушила закон і є підстави для її засудження, то тоді цей процес має бути відкритим. Якщо ж засудження Тимошенко буде проведено у закритому режимі, то цьому не повірять європейські партнери, спільнота та еліта. Тоді засудженням Тимошенко влада нічого не доб'ється. Вона тільки покарає Тимошенко як фізичну особу. Водночас політично прокуратура і суд, а в їхній особі й влада, покарають лише себе", - резюмував Карасьов.

Зараз ви читаєте новину «Карасьов розповів, коли відбудеться головний бій між Тимошенко та владою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі