середа, 14 вересня 2011 11:16

Кабмін розглядає проект Держбюджету на 2012 рік

Кабмін розглядає проект Держбюджету на 2012 рік

Сьогодні на засіданні уряд розгляне проект Держбюджету на наступний рік та держпрограми соціально-економічного розвитку на 2012-2014 роки.

Про це повідомляє кореспондент Gazeta.ua.

У вступному слові на засіданні уряду прем'єр Микола Азаров наголосив, що уряд вперше розглядає ці визначальні документи синхронно і на середньострокову перспективу.

"Нарешті ми можемо закладати параметри передбачуваного соціально-економічного розвитку країни на декілька років вперед. Громадяни і бізнес отримають зрозумілий практичний дороговказ - куди і в який спосіб рухається України", - зазначив прем'єр.

За його словами, бюджет на 2010 рік приймався екстремально у квітні, а на 2011 - у грудні на основі нового Податкового кодексу.

"Сьогодні ми починаємо бюджетний процес вчасно і організовано. Як охарактеризувати держбюджет на 2012 рік? Це бюджет соціального розвитку і створення нових робочих місць в Україні. Це бюджет підтримки вітчизняного виробника у ключових галузях промисловості - сільського господарства, ЖКГ і будівництва", - уточнив Азаров.

Голова уряду повідомив, що Кабмін використав зважений сценарій, який передбачає зростання ВВП на 5,5% і скорочення дефіциту державного сектору до 2,5% ВВП.

Він також пояснив, що уряд жорстко обмежує бюджетний дефіцит, тому що зовнішні ринки не стабільні і не визначені і "завмирають в очікуванні нової хвилі кризи".

Зараз ви читаєте новину «Кабмін розглядає проект Держбюджету на 2012 рік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі