середа, 29 липня 2009 08:56

Ймовірний череп Гонгадзе досліджуватимуть кілька тижнів

Ймовірний череп Гонгадзе досліджуватимуть кілька тижнів

Експертизу фрагментів черепу, який може належати журналісту Георгію Гонгадзе, призначили на середу і вона може тривати кілька тижнів. Про це напередодні в інтерв"ю "5 каналу" повідомив заступник Генпрокурора Микола Голомша.

За його словами, експерти продовжують пошуки фрагментів останків Георгія Гонгадзе. У ГПУ кажуть, місце, в якому ведуться пошуки, оточене бійцями підрозділу "Альфа". Також підтверджують, що знайдені фрагменти черепа - ушкоджені.

"Слідчі допускають, що це голова, череп Георгія Гонгадзе. Тому зараз ведуться усі роботи для встановлення інших фрагментів кісток черепа, і призначена судмедекспертиза. (...) Чим ушкоджені кістки черепа - зараз сказати важко. Для цього будуть експерти, які скажуть - які фактори повпливали на розчленування кісток черепа. Але дійсно це поле, на якому сіють, орють, риють канави, є гусениці тракторів", - сказав Голомша.

Заступник Генпрокурора також заявив, що інформація про те, чи назвав Олексій Пукач прізвища замовників убивства Георгія Гонгадзе, є таємницею слідства.

Нагадаємо, напередодні у Білоцерківському районі Київської області в місці, на яке вказав екс-начальник департаменту зовнішнього спостереження МВС України Олексій Пукач, правоохоронні органи виявили фрагмент черепа голови журналіста Георгія Гонгадзе.

Жжурналіст Георгій Гонгадзе зник в Києві 16 вересня 2000 року. У листопаді того ж року в лісі Київської області був виявлений обезголовлений труп, який, за висновками експертів, міг належати журналісту.

У 2008 році троє колишніх співробітників департаменту зовнішнього спостереження і кримінальної розвідки МВС України - полковники Валерій Костенко і Микола Протасов, майор Олександр Попович - були визнані винними у здійсненні вбивства журналіста і засуджені до 12 (В.Костенко і О.Попович) і 13 років (М.Протасов) позбавлення волі.

Колишній начальник Головного управління кримінального розшуку департаменту зовнішнього спостереження МВС О.Пукач тривалий час знаходився в розшуку, і був затриманий в Житомирській області спільними зусиллями ГПУ і СБУ. Замовники вбивства досі не встановлені.

Печерський районний суд Києва 23 липня обрав запобіжним заходом утримання під вартою строком на 2 місяці для Пукача.

Раніше заступник голови Служби безпеки України Василь Грицак заявив, що Пукач визнав свою причетність до вбивства журналіста, а також назвав замовників цього злочину і розповів, де знаходиться голова Гонгадзе. При цьому, за словами адвоката Пукача, затриманий не надавав таких свідчень.

ProUA
Зараз ви читаєте новину «Ймовірний череп Гонгадзе досліджуватимуть кілька тижнів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі