середа, 08 листопада 2017 15:12

Із Ощадбанку зникли $157 млн Онищенка

Із Ощадбанку зникли $157 млн Онищенка
Фото: antikor.com.ua

Із рахунків Ощадбанку зникли арештовані кошти компанії Quickpace Limited, пов'язаної з нардепом Олександром Онищенком. Це $157 млн та 218,1 тис. грн.

Про це повідомили в прес-службі НАБУ.

"Станом на 17.10.2017, незважаючи на наявні обтяження (нескасоване та неоскаржене рішення суду про їхній арешт), дані кошти зникли з рахунків у ПАТ "Державний ощадний банк України". Подібну ситуацію в ПАТ "Державний ощадний банк України" пояснили тим, що ці кошти були нібито перераховані до державного бюджету України на підставі вироку Краматорського суду Донецької області, яким було затверджено угоду про визнання винуватості з громадянином Аркадієм К...

У ході допиту посадовці не надали жодних відомостей на підтвердження перерахування вказаних сум в рахунок держбюджету, посилаючись на заборону розголошувати ці відомості. Таким чином, поки що невідомо, куди і за яких обставин вказані кошті були перераховані", - ідеться в повідомленні.

Детективи НАБУ відкрили провадження проти співробітників банку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Онищенко прокоментував отримання німецького громадянства

Нардепа Олександра Онищенка підозрюють в організації схеми з розкрадання коштів при видобутку і продажу природного газу в межах договорів про спільну діяльність з держкомпанією "Укргазвидобування", в результаті якої державі завдали збитків на суму близько 3 млрд грн.

Онищенко встиг покинути Україну до того, як Верховна Рада 5 липня 2016 року зняла з нього депутатську недоторканність і дала згоду на його кримінальне переслідування.

Зараз ви читаєте новину «Із Ощадбанку зникли $157 млн Онищенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі