субота, 09 квітня 2022 23:52

Спецтема: Війна Росії проти України

Італія знайшла заміну російському газу - ЗМІ

Італія знайшла заміну російському газу - ЗМІ
Італія буде купляти газ в Алжирі. Фото: Укрінформ

Прем'єр-міністр Італії Маріо Драгі підпише угоду з Алжиром про збільшення імпорту газу.

Драгі поїде у не анонсований наразі візит з делегацією, до якої увійдуть глава італійської енергетичної групи Eni, міністр закордонних справ Луїджі Ді Майо та міністр з питань енергетики Роберто Чінголані, повідомляє агенція Reuters з посиланням на два джерела.

"Драгі підпише інституційну угоду між країнами, а потім Eni і державна алжирська нафтогазова компанія Sonatrach узгодять технічні аспекти", – повідомило джерело Reuters, додавши, що угода також включатиме спільні інвестиції в проекти з відновлюваної енергетики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прем'єр-міністр Італії відповів Росії на "непристойні санкції стосовно Москви"

Цей візит запланований для підписання угоди, домовленість про яку вже досягнута.

Італія, яка отримує близько 40% свого імпорту газу з Росії, намагається диверсифікувати енергопостачання.

Цього тижня Чінголані заявляв, що Італія веде переговори з сімома країнами, і деякі переговори "на дуже просунутій стадії". Крім того, Ді Майо та генеральний директор Eni відвідували Алжир протягом останніх тижнів.

Алжир вже зараз є другим за величиною постачальником газу в Італії. Трубопровід, прокладений по дну Середиземного моря, здатний перекачувати понад 110 мільйонів кубометрів газу за добу, але наразі транспортується менше 60 млн кубометрів.

Зараз ви читаєте новину «Італія знайшла заміну російському газу - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі